Arga rynkan

Rynkor är en del av ansiktets åldrande och skrattrynkor kan vara charmerande, men vissa rynkor kan ge fel budskap via kroppsspråket och är ofta något man vill korrigera. Argrynkan är en sådan rynka som kan ge fel uttryck och få en att se konstant arg ut. Denna kan även På pannan kan man se horisontella linjer som orsakas delvis av ansiktsuttrycken, pannans enda uppåtdragande muskel (m. frontalis.) Dessa linjer blir djupare med tiden. En överaktiv pannmuskel kan ge intrycket att man konstant ser förvånad ut.


Behandling

Man kan behandla horisontella linjer i pannan på ett enkelt sätt med Botox, som får muskeln att slappna av och därmed framhävs inte linjerna. Man kan även utföra en kombinationsbehandling med Botox i även argrynkan för ett mer symmetriskt och bättre resultat. Botox används även i förebyggande syfte för framtida rynkor.

Många är inte medvetna om hur stor skillnad det gör för utseendet, man ser piggare och fräschare ut. Precis som att man haft en god nattsömn.

Hur utförs behandlingen av Arga rynkan?

Utförs med en liten och tunn nål för att injicera måttliga mängder botox på pannan (m. frontalis.)

Hur lång tid tar behandlingen:

Med förberedelser och ifyllnad av hälsodeklaration beräknas behandlingen ta 15 min. Själva ingreppet tar ca 1 min.

När ser man resultat?

Resultatet syns efter 7-10 dagar.

Hur länge varar resultatet och hur många behandlingar behöver man?

Resultatet varar i ca 3-6 månader. Ca 2-3 upprepade behandlingar krävs per år.

Smärtskala/bedövning?

Ingen bedövning behövs då behandlingen utförs med mycket liten och tunn nål.

Blåmärken och svullnader?

Man kan få små röda prickar på huden från nålsticken som oftast går över på några minuter. Man kan återgå till jobbet direkt efter behandlingen.


BOKA TID