Botox kråksparkar

Rynkor är en del av ansiktets åldrande och skrattrynkor kan vara charmerande, men vissa rynkor kan ge fel budskap via kroppsspråket och är ofta något man vill korrigera. Vid ögats kant kan det uppstå linjer som förvärras när vi ler, skrattar och kisar mot solen, dessa kallas kråksparkar. Dessa linjer blir djupare med tiden och kan även börja sträcka sig längre ifrån ögats kant ner mot kinderna. Detta kan göra att vi ser tröttare ut och ögonen kan upplevas mindre.


Behandling av kråksparkar

Behandling av kråksparkar görs på ett väldigt snabbt och säkert sätt med Botox, som får muskeln att slappna av och därmed framhävs inte linjerna längre. Oftast utförs även en kombinationsbehandling med Botox på dem horisontella pannlinjerna för ett mer symmetriskt resultat. Botox används till fördel i förebyggande syfte för att förebygga framtida rynkor.

Många är inte medvetna om hur stor skillnad det gör för utseendet. Plötsligt ser man mycket piggare och fräschare ut, utan att man riktigt kan placera fingret på vad det är som har utförts.

Hur utförs behandlingen av kråksparkar?

Behandlingen utförs med en liten och tunn nål för att injicera måttliga mängder Botox på ögats ringmuskel (m. orbicularis oculi)

Hur lång tid tar behandlingen?

Med förberedelser och ifyllnad av hälsodeklaration beräknas behandlingen ta 15 min. Själva ingreppet tar ca 1-5 min.

När ser man resultat?

Resultatet syns efter 10-14 dagar.

Hur länge varar resultatet och hur många behandlingar behöver man?

Resultatet varar i ca 3-6 månader. Ca 2-3 upprepade behandlingar krävs per år.

Gör det ont?

Ingen bedövning behövs då behandlingen utförs med mycket liten och tunn nål och är därmed i princip smärtfri.

Blåmärken och svullnader?

Små röda prickar på huden från nålsticken som oftast går över på några minuter, kan uppstå. Man kan återgå till jobbet direkt efter behandlingen.


BOKA TID